torsdag 20 februari 2014

Peace, kärlek & MBJ-projekt


Idag är det dag 20 i #fmsphotoaday utmaningen på Instagram. Dagens utmaningsord är Peace. Som vanligt tvivlar jag på att jag förstår ordets innebörd så goggle translate får hjälpa mig med mina tankar. Dessa underbara servetter som jag fått av min dotter Sofia, får symbolisera min tolkning av ordet! Jag känner frid och kärlek när jag tänker på min familj ♥ Jag är lyckligt lottad, som har en kärleksfull, stark och härlig familj. Mina barn, syskon och min älskade mamma.  Jag har dessutom oerhört fina vänner så jag känner mig så lyckligt lottad. 

När jag vaknade i morses kände jag mig en gnutta bättre, inte riktigt så mycket feber, hostan håller sig kvar och rösten sviker. Men jag är i fas, med mina tankar och det jag vill! Som jag skrev i ett tidigare inlägg ska jag vara med i ett nytt härligt projekt ♥ Där fokus är att skapa en balans mellan det som får oss att må bra: kost, rörelse & återhämtning. Eftersom jag redan startat med kosten och börjat på en motionsplan så känns det inte övermäktigt utan bara lustfyllt och precis den hjälpen jag behöver just nu! Jag känner mig just nu målmedveten,  men känner mig själv relativt bra efter den tuffa livskris jag gått igenom de sista åren att jag behöver stöttning, hjälp på vägen och struktur för att nå dit jag vill. 

Jag kan känna mig frustrerad över att jag sedan 2010 påbörjat flera av dessa resor, nu är det omstart och nystart ;) Kollat igenom min blogg (av en annan anledning som jag kommer till i ett annat inlägg) och ser ju hur många gånger jag skriver, ett litet steg i taget,  nya möjligheter och varje gång så faller det..... Jag kommer en bit på vägen, sen kommer livet emellan orken tryter, motivationen brister osv. I slutet av förra sommaren kom jag in i en period då jag funderade mycket kring detta, varför det inte fungerade. Jag som hade så klart för mig vad jag ville! Jag fick den insikten att det handlar om: Jag kan bara fokusera på en sak i taget, jag var helt enkelt inte redo för att tappa mina överviktskilon. Att hitta den rätta metoden och komma över den där platån som jag stått på sedan i april 2010. Jag funderade mycket kring detta, bearbetade tankar och jag hade på våren och försommaren mött hjärnspöken. Det tog några månader att landa i det jag kom fram till och tidigt i december bestämde jag mig för att 7 januari var det datum som jag skulle vara klar med mitt tanke arbete. Jag var tvungen att sätta ett slutdatum, kände att nu måste jag komma vidare. Jag känner tydligt inom mig att min livsgnista har växt, jag har aldrig tappat den helt. Den har bara vilat i väntan på att hela jag är tillbaka ♡ NU är jag tillbaka helt och hållet. Redo för att ta itu med arbetet att hitta balansen i livet.  

I morgon börjar MBJ-PROJEKTET,  (Mitt Bästa Jag- projektet). Jag fortsätter med min kost & motionsplan som jag tror på och har skrivit fler delmål. Jag delade upp månader i veckor och bra datum så det blir många delmål. Fortsatt även efter 1 juni, det är inte slut då..... Detta är en livsstils förändring för ett ökat välmående i livet. Delmål 1 är avklarat, delmål 2 också, fast deadline är 28/2. Denna gången när jag skrev min delmål gjorde jag på ett annat sätt jag satte datum på delmålen. Istället för x antal kilon jag ska gå ner, jag har skrivit mina mål tydligt, enkelt och lätt att utvärdera. 
 Otur att jag blev sjuk just nu, men det skjuter bara fram min motionsplan en vecka. Ser inte hinder utan möjligheterna, äntligen! Jag ska idag skriva ner:

* Vad är mitt bästa JAG och *Vad vill jag vara 1 juni 2014.

Häng gärna med på resan och kika in hos bästa "Må-bra-bloggen"  www.mariahelander.se där jag får all inspiration till att klara denna resa mot
 "Mitt Bästa Jag"

Ha en fin fin dag och Njut livet ett litet steg i taget ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar