söndag 19 juni 2016

Förkyld, inställd middag och semesterstart!Älskar Nalle Puhs klokheter, de är ofta så där klockrena och pekar på det som är av betydelse för just mig här och nu! Den här bloggen handlar ju om mig, mitt liv här & nu! Det som är viktigt, som betyder något för mig och det jag brinner för..... Vi behöver påminna oss själva om att vi är fantastiska! Påminna de som betyder mycket för oss om samma sak.

Just nu, handlar det om att kurera mig! Att peppa mig själv och att mota bort elaka baciller som härjar i min kropp. Envisa förkylningsbaciller.... Att jobba på förskola innebär förutom all glädje också att utsättas för baciller. Varje dag utsätts vi pedagoger för både förkylningar med snuva, hosta och feber, magsjuka mm. - både virus och bakterier. Med åren får man ett visst immunförsvar, men ibland faller vi.... Varje vecka ställer man sig frågan, ska vi skicka hem det här barnet, hur är allmäntillståndet? Orkar den leka, är den verkligen pigg nog. Vi vet att vi ställer till det för föräldrar när vi ringer dem och säger att de får hämta sina barn, men vi får också tänka på de övriga barnen och oss själva! Vi blir ju alla utsatta för smitta.... Det är svår beslut ibland för det är inte feber som är det avgörande utan allmäntillståndet och ibland känner man sig ifrågasatt. Nu i veckan kämpade jag på, blev påpekad av föräldrar när jag tog emot barnen hes att "är du sjuk"? Då skulle man vilja svara: -Ja, jag är lite krasslig för att barnen under hela våren gått till förskolan med rinnande näsor och hosta..... Tråkigt, men en lite bieffekt av mitt jobb! Istället ursäktar jag mig och säger att det är bara lite morgonheshet...... Hmmmm! Det är ett dilemma, det här med att vara lite sämre än normalt och vara på jobbet! 

Jag som dessutom har en kronisk sjukdom som fibromyalgi drabbas tufft! För det drabbar hela mig, värken hamnar i ett skov igen, hostan river och sliter i bröstet och huvudet har inte hängt med. Vi är två kollegor som gått på halvfart denna veckan. Min kollega ska fortsätta jobba flera veckor, hoppas du blir piggare fina S! Själv gick jag på semester i fredags. Börjar min ledighet sängliggandes, och en missad familjemiddag som jag planerat och längtat efter länge då det är svårt att samla alla mina fina för en stund tillsammans. Så ledsamt! 

Med åren har jag blivit klokare, jag vet att jag ofta tappar orken innan längre ledighet. Därför tog jag ledigt en vecka innan jag egentligen behövde. För att ha en vecka, hemma i lugn och ro, tid för återhämtning och tid för att landa i ledigheten. För idag om en vecka, styr vi kosan mot Gotland. Jag och mina fina, som vi längtat! Det ska bli så roligt att tillbringa tid tillsammans. Sista gången vi hade en vecka tillsammans var 2009! Så det ska bli toppen och förhoppningsvis något vi kan göra då och då.

Nu blir det mer vila på soffan! Vill bli frisk fort, helst igår! 

Carpe Diem! Aase


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar