tisdag 25 juni 2013

75 dagar


Åh, det här att ta tag i livet, de där kilona som kroppen inte mår bra av..... Det går lite trögt, det händer lite, men såååå väldigt sakta. Orken, tålamodet tryter och ofta äter jag något alldeles för litet på kvällen, som youghurt & musli = Kroppen går på sparlåga. Jag äter helt klart alldeles för lite, även om jag äter rätt. Jag prioriterar bort mat och välmåendet som det ger, när kroppen inte orkar....

Under sista dagarnas svåra skov i fibron och nätter av dålig sömn har jag funderat på hur jag ska gå vidare med mitt välmående. I går filurade jag klart på vilket sätt: -Så, NU kör jag! Det är 75 dagar kvar till min födelsedag, jag ska ge mig mig dessa 75 dagar att planera och strukturera min vandring mot "Att må bättre än bäst" ♥  Som bonus när målet är nått kommer jag ge mig själv en resa till ett varmt och skönt ställe, har några drömresemål...
 
Målet med min resa:
  1. Öka mitt välbefinnande och få mer energi och lust.
  2. Gå ner ca 15 kg
  3. Minska min värk och sova bättre.
På vägen ska jag att använda mig av alla de verktyg som jag redan kan och har. Här kommer några av mina tankar, lite av min planering:
  1. Jag ska äta LCHF och skriva veckovis matplanering/måltids förslag. Prova nya recept och skriva matdagbok varje dag. Väga mig och mäta en gång/vecka skriva upp för att se förändringarna, Peppning!
  2. Starta med motionen! Planera en vecka i taget och skriva upp den i min almanacka. Även planera in vilodagar och mindfulnessövningar varje dag. Starta smått för att öka, främst med stavgångspromenader. "Tittat ut" två rundor i olika längd, använda mig av "Gå med hjärtat" appen för att se längd och tid för varje promenad och se förbättringarna. Peppning!
  3. Planera in dagar, med aktiviteter som ger mig energi tex biobesök, fotbad, fika med en vän.
  4.  
Jag vill verkligen prioritera att må bättre än bäst, därför känns det rätt att använda mig av min semester för att ge mig själv en rejäl PUFF i rätt riktning och komma igång med att planera och strukturera det jag redan på började i april. Tänker att jag kan hinna prova nya recept och frysa in matportioner, så finns det ett lager i frysen att ta utav när det är för mycket annat som styr eller när jobbvardagen tar över.
 
Jag känner mig super taggad, för att få en kickstart tänker jag under första veckan, testa periodisk fasta och äta 16/8 dvs, fasta/dricka endast vatten, te eller kaffe mellan 19.00 - 11.00 och äta LCHF kost som vanligt mellan 11.00 - 19.00. Har läst en hel del om detta den sista tiden, bla hos Cecilia Folkesson och känner att det kan vara något för att komma igång. Finns ju också alternativet 5/2 metoden om jag skulle vilja testa. Om du vill kan läsa om den här hos Maria Helander, hon beskriver och ger så bra exempel på hur man kan göra. Att enbart fasta är abslolut inget för mig, men detta känns som det ultimata alternativet för att ge mig själv sparken i baken och motivationen att fortsätta min resa mot "Att må bättre än bäst".
 
 
På fredag är det 75 dagar kvar till min födelsedag ♥ Känns som jag har en bra plan inför mina lediga veckor. I morgon jobbar jag fyra timmar, sen 3½ vecka ledigt! Hurra, vad skönt med lediga dagar. Jag blev bjuden på lunch hos en av mina fina vänner i morgon, vilken bra start på semestern!!
 
Kommer givetvis berätta hur min väg mot att må bättre än bäst!
 
Njut livet en liten stund i taget! 

1 kommentar: