söndag 18 januari 2015

Plötsligt händer det.....


Plötsligt händer det, att både lust, ork och förutsättningar stämmer. Vilken underbar helg jag har haft, en helg i flow. Lagat flera maträtter som gett mig ett stort antal matlådor i frysen och tre färdiga i kylen. Dessutom har jag bakat både fröknäcke och glutenfritt matbröd. Detta har inte hänt på de fem sista åren... Plockat ner alla advent- och julsakerna i sina lådor. Städat pysselrummet och haft lust att sitta ner och göra kort, två stycken blev gjorda. Jag har förberett en pyssellåda som jag ska ta med mig till jobbet med utstansade former som jag stansat av mina spillpapper. Bra jobb att sitta framför TVn med, sett både skidor och några bra TV serier..... Vet att barnen på jobbet kommer bli så himla glada över detta.

Mina mål är satta för mitt MBJ-projekt som startar i morgon, det svåra är
att göra målen lagom. Att inte börja stort och sedan inte orka fullfölja. Mitt ledord för året är "Good Enough", att vara nöjd med det lilla, att vara nöjd med det som blir gjort. Istället för att hänga upp mig på allt jag inte fick gjort. Att det räcker med att 80% är bra val och att 20% kan vara mindre bra val.

Mina mål för vecka 4-8:
MOTION:  Powerwalk/Stavgång 3 ×30 min/vecka.
ÅTERHÄMTNING:  Spikmatta 25 min/kväll
Mindfulness 3 ggr/vecka och Yinyoga 2 ggr/vecka
KOST: Utesluta vetemjöl, minska vitt socker (kakor & godis)

Varje söndag planerar jag veckan som kommer, det har jag gjort idag. Matlådor är förberedda, motionen inplanerad och yinyogapassen likaså. Har tänkt att det kan bli någon mer powerwalk i veckan, men detta målet har jag satt med min Rehab koordinator. Hittills har det funkat bra, nu är det tempot som ska ökas för att få mer puls.... ♥ Ja, jag är redo för en spännande resa under våren! 

Dags att inta spikmattan! SOV GOTT ♥

1 kommentar:

  1. Hei Åse!
    Liker din måte å planlegge uken, det gjør det lettere å nå sine mål.
    Lykke til på din reise, hilsen en annen MBJ dame.
    Klem fra Hanne

    SvaraRadera