söndag 17 maj 2015

Livet är härligt



Det är sååååå vackert ute just nu, det blommar i våra parker i staden och jag kan inte låta bli att fota! Det är ett tydligt tecken på att jag mår riktigt bra! Pigg, glad, nöjd och lust till livet, det är en otroligt härligt skön känsla! Solens strålar har värmt mig, både inombords och utanpå kroppen, den börjar kännas mjukare och rörligare igen efter ett tufft skov på ett par veckor. Motion går lättare och lättare och vågen visar minus. Ska men säkert tar jag kontroll över mitt välmående. Jag är betydligt bättre på att veta vad som kroppen behöver. Denna långhelg har varit återhämtningstid. Njutit av att bara vara, läsa, handarbete,  småsnegla på TV. Men jag har också tagit tag i städning och plock i lyan. Det var absolut nödvändigt! Nu är det fint igen och skrubb och garderober är genom gånga och mycket står i källarförrådet. En dela ska till sopstationen, annat till min syster. Härligt att rensa!

Har gjort mycket roligt,  varit på bussresa till Louisiana, konstmuseet utanför Helsingör. Fattat ett roligt beslut, så nu väntar lite extra jobb som kan bli hur kul som helst. Jag har varit och hälsat på mitt nya jobb, det kommer bli kul att få börja där efter semestern. Nästa helg är det femtio års kalas och i morgon är det deadline för mitt första barnbarn. Vilken dag som helst kan jag nu bli mormor för första gången ♡♡♡ Kan inte annat än att gilla dagarna som kommer, med alla roligheter och utmaningar som jag kommer möta!

Önskar er en härlig start på veckan! NU ska jag se över min veckoplanering så att det blir en bra balans mellan allt. Massa kramar!!

söndag 3 maj 2015

#majförmig, 130 dagar och nya delmål


Maj för mig, ny månad med nya möjligheter! Om 130 dagar fyller jag 55 år! Ännu en milstolpe i livet. Ålder är en siffra på pappret, men födelsedagar är ett tillfälle att fira. I år vill jag fira livet, lyckan och glädjen över att vara tillbaks till meningen med livet. Jag vill så mycket mer med livet, jag vill upptäcka mer av min kreativitet, jag vill resa i världen. Jag vill umgås med nära & kära. Jag vill gå på yoga, meditera och  motionera, njuta av naturens växlingar. Ha ork och tid med barnbarnen som ska komma.... För att kunna göra allt det här, behöver jag fortsätta att jobba med mig själv, jag behöver fortsätta med motionen och med min kostplan. Tappa mer vikt och centimeter. Motivationen ger mig kraften jag behöver för att nå mina mål! Jag gillar att ha delmål, att ge mig ut på min fortsatta resa med små steg i taget ♡♡♡ Jag ska jobba månadsvis fram till min födelsedag i september och göra kortsiktiga mål för varje månad. Första månaden är MAJ och min mål för maj är:

KOSTEN: Ta bort sötsaker,  öka frukt & bär, inget vetemjöl men havre är ok. Jag ska ha med mig planerade mellanmål och lunchlådor till jobbet. Äta lagad kvällsmat, minska yoghurt & flingor som är lätt att göra efter jobbet.
MOTIONEN: Vardagsmotionen, gå till och från bussen. Träna 120 min/vecka
GLÄDJE: Fokusera på min kreativitet och tavlor inför utställning sista helgen i april. Ta möjligheter som dyker upp för att öka mitt energikonto.

 Jag är grymt taggad för en härlig månad.

Crea Diem ♡

fredag 1 maj 2015

101 dagar är slut


101 dagar är slut, ett delmål på min resa mot MITT-BÄSTA-JAG är avklarat. 

 Hur känns det då? Jag har kommit så långt på min väg, men är ännu ej i mål. Funderar om jag kan komma i mål, eller om min resa kommer bestå av delmål. Jag har lärt känna mig själv, trivs med mig själv och framför allt jag tycker mer och mer om mig själv. Att jag är jag, jag duger som jag är att vara nöjd med ett litet steg i taget! Tänker mycket kring 80/20 att gör jag 80% bra medvetna val  så är det ok att göra 20% mindre bra medvetna val ♡ Jag tror inte att jag kommer orka leva 100 % på topp, med bra medvetna val hela tiden. Jag vill att min förändring handlar om hållbar förändring och en bra livsstil, då måste jag vara snäll  mot mig själv på vägen. Good Enough ♡

Det är det största delmålet att tycka om mig själv. Det har jag nått nästan ända fram, det som är kvar är min viktminskning. Kring vikten tänker jag mer på att jag ska gå ner i vikt för att må bättre i min värk, för att jag ska orka mera och för att jag då mår så mycket bättre fysiskt. Det handlar inte längre om en snabb fix  utan det får ta tid! Jag är så nöjd med mina -5,5 kg, mitt minskade midjemått på 10 cm och stussen och bysten har minskat med 7 cm. Stolt över att jag är på gång och att jag ändrat tänket kring viktminskning att det inte är en bantning utan för mitt välmående och att det får ta tid!! Har ett bra mat tänk.

Nästa delmål, var kosten/tänk kring maten. Jag började bra med att dra ner på socker och vetemjöl. Vetemjölet är lättast att hålla mig ifrån, under senare delen av mars och nu under april har sockersuget varit enormt. Låtit det få vara så, inte blivit sur på mig själv utan tänkt att det blir väl. Nu är det ny månad, och jag tar tag i det nu! 

Träning och vardagsmotionen, här händer det mycket. Köpt gymkort, ökat vardagsmotionen och tänker kring det. Stavarna har kommit fram ur gömmorna och kroppen blir starkare och starkare! Även här skyndar jag långsamt,  det ska var hållbart, förändringen är till för att bli en naturlig del av min vardag. Jag är på gång, det känns toppen. ♡

Gillar mina veckor, att jag strukturerar dem på söndagar. Att jag ser till att balansen mellan jobb-vila-motion-umgänge ligger på en lagom nivå. Jag klarade bra nu, vet hur lyssnar på kroppen. Lärt mig att tyda signalerna! Det är lättare att säga ja, när jag vet att jag säger nej när det blir för mycket.

Mindfulness, kreativitet, en bra spännande bok och en dag i ensamhet är mitt sätt att få återhämtning ♡ och det är jag noga med att ge mig själv.

101 dagar är slut, men inte min resa mot mitt bästa JAG!

För 5 år sedan skulle jag väga målvikt, må som bäst och vara mitt bästa JAG på min 50 årsdag ♡ det blev inte riktigt så. Jag tog hand om mig själv, när jag hamnade i en stor livskris. Det har varit ett stort  misslyckande  att jag inte klarade det. Men nu så vet jag så mycket mer om mig själv så när jag fyller 55 år om 133 dagar så ska jag fira livet ♡♡♡

Fram till dess så jobbar jag mot nya delmål som jag berättar om i ett annat inlägg i helgen!

CREA DIEM ♡