söndag 31 mars 2013

Det är dags....

 
Finaste Maria Helander, hennes blogg kan ge den tröttaste, deppigaste och missmodiga hopp. Hoppet är så viktigt, tron på sig själv och lusten att leva livet.... Att jobba med sig själv, att stärka självkänslan som ju är en färskvara har blivit så viktigt för mig. Jag tvivlar ofta på mig själv och det är något jag jobbar stenhårt med. När jag hittade denna bilden som Maria lagt upp, på FB eller i hennes blogg sparade jag den på mitt skrivbord. Den sade så mycket om hur livet är....
 
Ännu en helgdagsafton är avklarad och jag gick stark igenom den också. Jag känner mig nöjd med mina beslut hur jag firar påsken, i min kreativa bubbla. Jag har också inslag av socialt umgänge och umgås med familj och vänner. Men det kan liksom inte bli som förr, det måste bli något nytt! Det är svårt att hitta dit, men jag är på god väg och det räcker för mig just nu! Reflekterat mycket över hur mycket livet förändrats de sista åren, för min del med facit i hand har det varit mycket som blivit så mycket bättre! Jag har fått nya vänner, förlorat många på vägen och lever ett rikt liv idag. Jag vågar lite mer för varje dag som går, jag kan fatta beslut och ta för mig.... Så jag är på väg framåt med stora kliv.
 
Men, det finns något som tynger mig, som jag vet att jag måste ta tag i om jag vill leva ett långt liv. Det är mina övervikts kilon, det är kilon som jag fick under en av alla mina sjukdomsperioder, när jag hade borrelia. Har gjort flera försök under åren, men alltid något som kommit i vägen. Livet har kommit emellan, det går liksom inte att ta hand om sig, äta rätt, må bra och börja leva ett nytt liv amtidigt. Jag klarade inte det iaf.  Men NU är det dags, jag ska ge det en rejäl chans och har tagit till hjälpen om just jag tror på... Idag är det sista dagen på mitt gamla liv, i morgon är det en nystart med fokus på att ta kontroll över maten och kilona.....
 
Ha en fantastisk Påskdag, njut av ledig tid! Jag kommer ta en promenad ute i solen lite senare fram på dagen och sen får vi se vad dagen för med sig.....
 
Carpe Diem! ♥

onsdag 27 mars 2013

Längtar

Jag är ingen soldyrkare, lägger mig inte gärna i solen för att sola. Men älskar solsken, solens varma strålar som ger energi.... Jag längtar, efter värme och solsken. Min kropp skriker av trötthet, jag sover extremt mycket och har ingen energi. Jag stoppar onödiga saker i munnen och tuggar i mig utan att vara sugen.... Men nu är det banne mig nog! NU är det dags att ta tag i mitt fysiska välmående, jag tar tag i min plan och håller tummarna för att den ska hålla!!! Jag börjar med en extra lång ledighet, lediga dagar att fylla med "må-bra-saker" som jag tycker om. Jag ska kliva in i min kreativa bubbla, umgänge med mina närmaste i olika omgångar och mycket egen tid. Jag behöver det, det är välbehövlig vila och rekreation för kropp och själ!!
 
Njut livet en stund i taget ♥

söndag 24 mars 2013

Stanna upp



Idag måste jag stanna upp lite, strukturera och planera. Längtar och njuter, det är en solig söndag utanför mitt fönster... Inne i min lya ligger det listor på TO DO saker de fylls på allt eftersom tankar kommer och går. Det står ett antal inbjudningskort på mitt matsalsbord, dessa ska få en liten text sedan ska de skickas. Det händer så mycket, har så många tankar och börjar bli orolig över att allt inte ska bli som min plan. Tänk att det ska sitta en liten en, på axeln som pockar på uppmärksamhet och som ger en de där dåliga vibbarna, som gör att tankarna kommer: Gör jag rätt?Tänker jag rätt? Blir planen bra? Osäkerheten växer.... ÄNDÅ, finns det något annat som är bra mycket bättre det är min magkänsla som säger att allt blir vad det blir, du måste våga ta steget och göra det du tror på... JAG vill ju göra detta, tycker att det ska bli så roligt, spännande och utmanande. Men tänk om det blir helt galet fel....???  NU är bollen satt i rullning, bara att köra och hålla modet uppe, tro på mig själv och lite på min magkänsla. Detta är ju ett noga av genomtänkt beslut. Klart det kommer bli bra!

Snart, alldeles snart ska jag njuta av några extra lediga dagar, jag ser fram emot lite ledighet. Känns som jag behöver det. Förutom mitt kreativa projekt är det nu dags att ta tag i mitt välmående. Det är dags att ge mig själv chansen att bli den bästa Aase någonsin, äta kosten jag mår bra av, göra saker som gör mig stark och att förändra tankar som ger mig styrkan att jag gör rätt för mig själv. Precis som jag innan sagt: Det är mitt liv & mitt ansvar att göra det bästa jag kan utav det som finns.

DET är verkligen min tid, det känns djupt inom mig. Mitt hjärta håller på att tina upp, det hårda skalet jag lagt runt mitt hjärta är på väg att pickas sönder. Känner mig redo för lite nytänk, nya saker att må bra av och dags för ett nytt socialt liv. Men först ska jag bara vara denna söndag, ladda batterierna och fortsätta med mina listor ;) ♥

CARPE DIEM!
 

söndag 17 mars 2013

Min passion

Färger, gladfärger de färger som är pigga för ögat! Jag bara älskar färg....
Men ack så feg jag är att använda dem på mig själv. Jag köper och använder gärna toppar med färg, men det är neder delen som det är värre med! Skulle allt vilja ha några läckra vårbyxor, jag längtar efter ett par mörkrosa eller ljusrosa. Vem vet en dag kanske modet är stort och då slår jag till!
Men fram till dess fortsätter jag mitt färg glada projekt med stickorna, små fina knutar! Var de ska användas till meddelas när projektet kommit i hamn!
 
Glad söndag! & Njut livet en stund i taget!

tisdag 12 mars 2013

Allt började med ett hjärta.....

 
 En vårdag för sex år sedan vandrade jag utefter havet, från Apelviken i Varberg in mot stadens mitt... Där på en klipphäll låg detta stenhjärta, någon hade gjort det, mitt öga fann det. Sedan dess är detta foto ett av mina favoritfoton som jag tagit. Genom åren som gått sedan dess har jag gjort en annan vandring. En vandring genom ett av mitt livs svåraste kriser. Jag har vandrat genom djupaste sorg och frustration, genom ilska och floder av tårar. För att när tiden gått hamna i svackan "jag-kan-inte-fatta-ett-enda-beslut" och sedan ta mig ur den. Det har varit en vandring som kan beskrivas som den största berg och dalbanan någonsin. På vandringen har jag mött många livlinor, en del finns väldigt nära, en del finns vid sidan om, men alla lika betydelsefulla. Jag har stött på en och en annan energitjuv, många glädjespridare. Det har funnits de som tagit tag i mig och fått mig göra saker för att jag måste. Det har också funnits de som lagat mat de dagar då jag mest vandrat runt som en osalig ande. Men hela denna tid har mitt hjärta slagit, jag ser hjärtan överallt, den symbolen som står för liv eller kärlek. Mitt eget hjärta kunde jag mest likna som ett krossat....
 
Jag har givit mig själv en gåva. Ett hjärta format av två änglavingar med små glitter stenar på, i silver som hänger i en lång kedja runt halsen. Jag bär det nästan varje dag, det finns nära mig och är symbolen för mitt nya liv!!!
Bild från bloggen Ängel 60 och mitt inlägg Kärlek vid första ögonkastet...
 
Mitt hjärta har börjat läka ihop, det finns fortfarande sår, som kanske aldrig läker. Men jag mår bra, bättre än någonsin och kan känna mitt hjärta slå under huden. Ibland fort när stressen stiger inom mig, ibland tar det små skutt av glädje.... Oftast, så slår det alldeles så där lagom, det anas lite liksom de flestas hjärtan gör. Men självaste hjärtsymbolen ♥  är viktig för mig. Så viktig att jag valt att använda den i ett av mina största, mest energigivande projekt jag åtagit mig. Vissa dagar är det nervöst, andra sprudlar det av känslan att jag vågar göra det. Jag låter min kreativitet styra mig och jag står nu inför en av de roligaste och mest spännande kreativa utmaningar jag någonsin vågat mig på. Det händer spännande saker i min lya!
 
Torsdagen den 9 maj slår jag upp dörrarna för er alla, ni kan då besöka min första konstutställning.
Jag har valt att kalla min utställning: "Låt hjärtat vara med"
En hyllning till livet, med hjärtat i centrum. Jag hoppas det finns några som är nyfikna och kommer på ett besök på ett av mina favorit ställen. Hos Lotta på Avelsås Naturhem, i Grovare, utanför Hökerum-Fänneslunda. Jag är så stolt över att Lotta tror på mig och frågade om jag ville ha en konstutställning i hennes Växthus under KristiHimmelsfärdshelgen 2013..... Det pirrar i mig när jag tänker på det och nu vågar jag prata högt om det, för det kommer bli verklighet!!!
En av tavlorna ni kommer att få se på min utställning.....
 
 
Oj, tänk vad en vandring genom livet kan ge!
 
Carpe Diem! ♥

fredag 8 mars 2013

Gilla läget?

Ibland är det väldigt svårt att gilla läget.... Än en gång har jag tvingats vara hemma för elaka baciller!! Feber, förkyld och blixtrande huvudvärk hela veckan, idag känns det dock bättre. Till och med kaffe smakade bra idag! Det är ett gott hopp för min del....
När livet  inte är på topp är det ofta min läsning som kan skingra tankar och låta några timmar försvinna. Denna gången är det flera feelgood romaner som jag har i min boktrave. Läst en del, sovit ännu mer och verkligen försökt att putta undan ångesten över att återigen vara sjuk. Det är andra gången på en månad, det känns både i kropp och själ, för att inte tala om plånboken. Men idag känns det som livet sakta återvänder, känner ett behov av att ta mig ut och känna solens strålar som jag sett utanför mitt fönster några dagar nu. Tror att en promenad kan vara vad jag behöver, tar nog en efter min kopp kaffe!
 
Ibland är det verkligen svårt att gilla läget.....